Om Nordjysk Mad & Turisme


Det handler om samarbejde erhvervene i mellem og det erhvervet i foreningen, der definerer målet og ligeledes tager ansvaret for at dette opnås og dermed opnå bæredygtig vækst i hotel- og restaurationsbranchen samt i den lokale fødevareproduktion.

Foreningen er skabt på toppen af et grundigt og flerårigt forarbejde, der i vid udstrækning er vokset nedefra – fra en gruppe ihærdige, aktive og sted- og kvalitetsdedikerede madvirksomheder i samarbejde med blandt andre græsrodsinitiativer som Boxtown, uddannelsesinstitutioner og udviklings- og forskningsinstitutioner i Nordjylland som UCN, Nordsøen Forskerpark, Regional Udvikling og Tech College Aalborg.

De ihærdige enkeltpersoner, fødevareproducenter og restauranter bag Nordjysk Mad og Turisme har allerede stået bag flere events, der har haft som mål at sætte nordjysk mad på landkortet og ikke mindst gøre opmærksom på de fremragende og unikke råvarer i Nordjylland overfor regionens egne forbrugere. Restaurantkonkurrencen Nordjysk Mad, Østerstorvedag, Hospitalitykonferencen CHME’17 og kokkekonkurrencen Copenhagen Cook-Off har fået en del opmærksomhed og den slags begivenheder er nogle af de tiltag den nye sammenslutning vil udbygge til gavn for afsætningen for producenterne og omsætningen i madbranchen bredt.