Presse billeder

Her på siden kan du finde billede og video materiale fra vores tidligere projekter. Alt materialet er til fri download – bruges materialet i forbindelse med artikler, hjemmesider eller lignende, kontakt os venligst.

LOGO

Vores logo for foreningen, med den genkendelige cirkel af trekanter. Hver farvet trekant repræsenterer vores medlemmer og dem vi eksisterer for: Nordjyske Restauranter, Nordjyske Fødevareproducenter, Nordjyske Hoteller og Oplevelsesindustrien.

NORDJYSK MADFESTIVAL 2021

Her kan du se frem til, at der bliver uploadet en masse dejlige billeder fra dette års festival. Vi ses 🙂

NORDJYSK MADFESTIVAL 2020

COVID-19 situationen har i den grad præget Madfestivalen 2020 og har fået arrangører til at tænke “ud af boksen” og planlægge Madfestivalen på rekordtid – fra 9. juni til d. 21 august. Derfor blev Madfestivalen i år udvidet fra 3 dage til 10 dage, samtidig med at den traditionelle markedsplads på Gl. Torv blev aflyst grundet forsamlingsforbud. Det betød at antallet af aktiviteter også steg til omkring 40 arrangementer fordelt på 10 dage, hvoraf de fleste arrangementer var fordelt i weekenderne. De fleste af arrangementerne for Madfestivalen 2020 var nye idéer, mange et afkom af den brainstorm der blev afholdt på Restaurant Menéndez d. 9. juni 2020.

På trods af COVID-19 situationen, var der stor opbakning til mange af dette års nye events. Der blev for eksempel oprettet ekstra hold af arrangementerne Vin & Yoga på Spritfabrikkerne Sinas Yoga og vin fra Guldbæk Vingård med og Surdejskursus med surdejsbageren Henrik på Tech College.

Derudover var der stor opbakning til arrangementerne Virtuel Ølsmagning i samarbejde med Danske Ølentusiaster Aalborg, Fællesspisning hos Rosenbeck Frilandskød i Dronninglund, Gin og Eventyr med Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi hos KaffeFair samt Mad skattejagt med Stine Rex fra DGI-Huset og Aalborg City.

Nogle af gengangerne fra de andre år, var også på dette års program, dog i “nye klæder”. NM20 blev afviklet som forventet, dog uden konkurrence elementet, men stadig konceptet 5 retter af nordjyske råvarer for 500 kr. Award dinneren blev aflyst i år, men til gengæld blev der holdt Gourmet kartellet VIP Middag på spritfabrikken i samarbejde med Myggen’s. Begge arrangementer havde stor opbakning. Generelt har madkurser været enormt populære under dette års madfestival.

 

Bæredygtighed har altid været en del af Nordjysk Mad og Turismes formål, og under Madfestivalen blev der afprøvet nye events, med netop bæredygtighed i fokus og i samskabelse med socialøkonomiske virksomheder. Arrangementet Brunch og banko afholdt hos Råt&Godt, var en stor success – både indenfor tværfaglig facilitering, men også selve eventet, hvor alle 100 pladser til brunch blev fyldt ud og der var blevet samlet præmier ind for mere end 30.000 kr til banko. Overskuddet fra salget af bankoplader går ubeskåret til at lave særlige madoplevelser for ældre og udsatte unge, hvor det første arrangement blev afviklet under madfestivalen 2020. Der blev holdt Gourmet på et plejehjem, Lindholm Plejehjem, med grill, fællessang og banko. Der vil blive afholdt flere af disse arrangementer i løbet af året 2020 og 2021.

 

Madfestivalen 2020 har leveret arrangementer på eksisterende venues, såsom KaffeFair, Råt&Godt og lignend.

NORDJYSK MADFESTIVAL 2019

Nordjysk Madfestival har til formål at fremme unikke madoplevelser ud fra lokalt producerede råvarer med fokus på kvalitet, oplevelse og bæredygtighed. Igennem involvering af fødevareproducenter, nordjyske restauranter og andre interessenter samles forskellige aktiviteter på en platform over 5 dage i august måned.  

Nordjysk Madfestival indledes med NM-dagene (tirsdag, onsdag, torsdag) som efterfølges af mad-festivaldagene (fredag og lørdag).  

Nordjysk Madfestival vil samle nordjyderne til fællesspisning og fælles madoplevelser, som de kan nyde på festivalpladsen samt finde inspiration til, hvordan de selv kan gå i gang hjemme i eget køkken.  

Nordjysk Madfestival er vært for både arrangementer for det nordjyske erhvervsliv og den almindelige nordjyde. Herudover afholder Nordjysk Madfestival Østers Battle og kokkekonkurrencen Årets Grøntret, hvor Nordjyske Restauranter kæmper om, hvem der kan skabe de bedste retter. Under hele festivalen vil der være bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan købe nordjyske retter og drikkevarer.  

Nordjysk Madfestival har også et dyrskue, hvor festivalgæsterne kan få en forståelse for, hvor deres mad kommer fra.  

Under festivaldagene vil der være fokus på læring igennem forskellige aktiviteter, blandet andet kokkeskoler, ”Projekt Smag på Livet” for børn samt inspiration til brugen af gode nordjyske råvarer.  

NORDJYSK MADFESTIVAL 2018

Dette var første år, at madfestivalen blev afholdt. Den foregik centralt i Aalborg, på Gammel Torv, foran Budolfi Kirke og varede kun lørdag og søndag. Der var sat boder op med lokale producenter, et lille dyreskure samt afholdt østers og årets grønt ret konkurrence.