Om Nordjysk Mad & Turisme
En frivillig, bottom-up forening
Nordjysk Mad og Turisme blev stiftet som forening i november 2017, dog havde foreningen eksisteret i sin uformelle form i 2 år forinden.
Foreningen er skabt som en paraplyorganisation, med det formål at skabe unikke madoplevelser ud af lokalt producerede råvarer.
I dag er vi stadig en non-profit erhvervsudviklingsforening – en paraplyorganisation, der samler virksomheder indenfor restaurations-, hotel-, fødevare- og oplevelsesindustrien i Nordjylland i netværk og fællesskaber. Vi faciliterer tværfagligt samarbejde og vil skabe vækst samt udvikle vores region – det betyder også at vi samarbejder og samskaber med alle, der vil være med til at vise hvad Nordjylland har at byde på.
Det gør vi blandt andet igennem projekter såsom Aalborgs Caféer og Restauranter (AaCR), hvor vi har samlet 62 spisesteder i Aalborg i et medlemsfrit fællesskab. Gennem denne gruppe og kampagnen ‘Let’s Eat Aalborg’ forsøger vi, som en samlet stemme, at skabe bedre vilkår for restaurationsbranchen.
Vi samarbejder med Destination Nord om at udvikle og tiltrække turister til vores region.
Vi samarbejder med Damarks Skaldyrshovedstad (Mors) om at tiltrække international presse til regionen.
Vi sidder med i flere forskellige projekter fra Aalborg Kommune og Brønderslev Kommune.
Daglig drift
Til dagligt er det Sarah Kruse og Line Kristensen der drifter og driver Nordjysk Mad og Turisme, vedligeholder SoMe, hjemmesider, kundepleje, strategier, kaster nye bolde op og håndtere alle ad hoc opgaver og dem der tager telefonen, hvis du ringer 🙂
Sarah Kruse
Udover at være stifter og formand for foreningen, er Sarah Kruse også medejer af det bæredygtige vaskeri, Kruse Vask i Veddum, Hadsund. Til dagligt, holder Sarah dog til i Aalborg.
Sarah har, udover at være mad og vin entusiast, en forkærlighed for planter.
Line Kristensen
Line fungerer som projektleder, PA, alt-mulig-mand. Dertil står hun for vedligehold af hjemmesider, SoMe og alle ad hoc opgaver. Til dagligt, holder Line til i Aalborg, hvor hun bor med sin mand og søn.
Line har, udover at være mad og vin entusiat, en forkærlighed for vikler (slyngeverdenen) og alt relateret til børn.
Fælles
Begge kvinder er handlekraftige, idérige, fulde af højt og godt humør og der er aldrig langt fra tanke til handling.
De siger aldrig nej til en kop kaffe, stykke kage eller et glas vin, ej er de heller ikke blege for at inviterer på noget af ovenstående.
Vi glæder os til at møde dig!
Formål
Hvorfor?
Nordjysk mad og turisme har til formål at fremme kvalitet, oplevelse samt bæredygtighed i gastronomien og fødevare turismen i Nordjylland og dermed bidrage til udvikling af regionen. Det primære omdrejningspunkt for foreningens arbejde, og for medlemmerne, er ønsket om højere kvalitet af såvel råvarer som serveret mad. Vi vil netværke og samskabe, så der skabes unikke madoplevelser ud af lokalt producerede råvarer. Vi ønsker en stærkere madkultur i Nordjylland.